Skip to content

Category: Uncategorized @mk

Информативен настан за развивање на континуирани програми за менторство за заинтересирани организации

Центарот за развој на Скопски плански регион вчера го реализираше еднодневениот „Информативен настан за развивање на континуирани програми за менторство за заинтересирани организации“, на кој присуствуваа мали и средни компании/центри
Прочитајте повеќе

Одржана XVIII седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Денеска беше одржана XVIII седница на Советот за развој на Скопски плански регион, на која едногласно беа изгласани петте точки од дневниот ред, чиј фокус беше отчетноста на работата на
Прочитајте повеќе

ПРОЕКТОТ „ШАНСА ЗА ТЕБЕ“ СО ОДЛИЧНА РЕАЛИЗАЦИЈА НА 4 ДНЕВЕН БУТ КАМП ЗА КАРИЕРЕН РАСТ: УЧЕЊЕ, СВЕЖ ПРИСТАП, ПРЕДИЗВИЦИ, ВИЗИИ И ДРУГАРУВАЊЕ

Денеска заврши четиридневниот „Бут камп за кариерен раст“, кој е во делот на активностите на проектот „ШАНСА ЗА ТЕБЕ“, плод на заедничка иницијатива на партнерството помеѓу, Центарот за управување со
Прочитајте повеќе

Одржана XVII (седумнаесетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Во салата за состаноци каде домакини беа општина Центар, денес беше одржана XVII (седумнаесетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион. Приоритет на оваа тековна седница беа двете
Прочитајте повеќе

Успешно спроведена уште една TAIEX

Успешно спроведена уште една TAIEX Работилница “Дигитални општини – транспарентни и ефикасни јавни услуги“ Центарот за развој на Скопски плански регион (ЦРСПР) од 20-22 февруари 2024 г. во соработка со
Прочитајте повеќе

Потпишан договор за заедничка реализација на проектот ,,Изработка на техничка документација за Стар Качанички пат’’

Денес директорот на Центар за развој на Скопски плански регион, г-дин Јане Мицевски, заедно со градоначалникот на Општина Бутел, г-дин Дарко Костовски потпишаа Договор за заедничка реализација на проектот ,,Изработка
Прочитајте повеќе

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој -2 фаза“.

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот  „Одржлив и инклузивен регионален
Прочитајте повеќе

Oдлуки за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на планските региони за 2023 година

Денеска директорот на Центар за Развој на Скопски плански Регион Г-дин Јане Мицевски, заедно со 55 градоначалници од Македонија, директорите на планските региони,министерот за локална самоуправа Г-дин Ристо Пенов и
Прочитајте повеќе

Промовиран новиот Дневен Центар за лица со телесна и интелектуална попреченост

Денеска директорот на Центарот за развој на Скопски Плански регион г-дин Јане Мицевски, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски,го промовираа новиот Дневен Центар за лица со интелектуална
Прочитајте повеќе

Завршен проектот ,,Изградба на пешачка патека во с. Петровец, траса по пат Р1102“

Центарот за развој на Скопски плански регион успешно реализира уште еден проект ,,Изградба на пешачка патека во с.Петровец, траса по пат Р1102 во Општина Петровец во партнерство на општините Гази
Прочитајте повеќе