Skip to content

Month: октомври 2023

Промовиран новиот Дневен Центар за лица со телесна и интелектуална попреченост

 Денеска директорот на Центарот за развој на Скопски Плански регион г-дин Јане Мицевски, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски,го промовираа новиот Дневен Центар за лица со интелектуална
Прочитајте повеќе

Промовиран новиот Дневен Центар за лица со телесна и интелектуална попреченост

Денеска директорот на Центарот за развој на Скопски Плански регион г-дин Јане Мицевски, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски,го промовираа новиот Дневен Центар за лица со интелектуална
Прочитајте повеќе

Центар за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа четиринаесетта седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион.

На денешната седница се усвоија следните одлуки: -Одлука за примопредавање на Општина Гази Баба на објект “Изградба на дневен центар за лица со интелектуална и телесна попреченост” -Одлука за примопредавање
Прочитајте повеќе

Потпишан договор помеѓу Министерство за локална самоуправа и Центар за развој на Скопски плански регион

Директорот на Скопски плански регион  г-дин Јане Мицевски,заедно со останатите директори од осумте центри за развој на планските региони со Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов потпиша договор за финансиска поддршка за работењето во тековната
Прочитајте повеќе

Свечено отворање на Центар за работа со талентирани ученици од основните училишта во општините Центар, Кисела Вода и Карпош.

Свечено отворање на Центар за работа со талентирани ученици од основните училишта во општините Центар, Кисела Вода и Карпош. Центарот за развој на Скопски плански регион како носител на проектот
Прочитајте повеќе

Центар за развој на Скопски плански регион објави повик за прибирање на понуди во рамките на проектот “Opportunity 4 you “од програмата ИПА за прекугранична соработка со Р.Србија

Центар за развој на Скопски плански регион објави  повик за прибирање на понуди во рамките на проектот “Opportunity 4 you “од програмата ИПА за прекугранична соработка со Р.Србија. Повикот со 
Прочитајте повеќе