Справувањето со еколошката катастрофа која го демне градот Скопје и пошироко Скопскиот регион

Денес во просториите на Општина Аеродром се одржа вонредна седница на Скопскиот плански регион, на која градоначалниците преку јавна дискусија се произнесоа со конструктивни предлог –решенија, со цел да помогнат
Прочитајте повеќе

Дванаесеттата седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

Центар за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа дванаесеттата седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион. На денешната седница се спроведе избор на нов директор на
Прочитајте повеќе

Одржана XI (единаесетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На денешната XI (единаесетта) седница  на Советот за развој на Скопски плански регион, членовите на советот донесоа одлуки по точките: Годишен Извештај за реализација на Програма за развој на Скопски
Прочитајте повеќе

Одржана X (десетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Советот за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа десетта седница  по ред во присуство на членовите на единиците на локалната самоуправа. Од страна на надворешен експерт г-дин Драган
Прочитајте повеќе

Одржана VIII(осма) седница на Совет за развој на Скопски плански регион

Денес, Советот за развој на Скопскиот плански регион одржа редовна седница во просториите на Општина Гази Баба. По истекувањето на мандатот на претседателот на Совет за развој на Скопски плански
Прочитајте повеќе

Одржана VI седница на Совет на Скопски плански регион

Денес во општина Гази баба се одржа шестата по ред седница на Совет за развој на Скопски плански регион. Присутните градоначалници од Скопскиот регион како и претставници од општините, согласно
Прочитајте повеќе
III-та седница на совет за развој на скопски плански регион

Одржана III-та седница на Совет за развој на Скопски плански регион

Денес во Општна Кисела Вода се одржа третата по ред седница на Совет за развој на Скопски плански регион. Согласно дневниот ред беа разгледани и усвоени повеќе точки од страна
Прочитајте повеќе

Одржана XXIV (двaесет и четвртта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Денес во присуство на мнозинство градоначалници од Скопскиот регион на онлајн платформата ЗУМ се одржа XXIV (двaесет и четвртта) седница по ред на Советот за развој на Скопски плански регион.
Прочитајте повеќе

Одржана XXIII (двaесет и третатта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На ден 28.04.2021 година се одржа XXIII (двaесет и третатта) седница  на Советот за развој на Скопски плански регион. Седницата се одржа согласно  дневениот ред: Усвојување на Дневен ред на
Прочитајте повеќе