Skip to content

Month: декември 2023

На денешната XVI седница на Советот за регионален развој на Скопски плански регион, беше едногласно изгласана Одлука за примопредавање на проектот ” Рехабилитација на регионален пат Маџари – Хиподром – Илинден

На денешната VI седница на Советот за регионален развој на Скопски плански регион, беше едногласно изгласана Одлука за примопредавање на проектот ” Рехабилитација на регионален пат Маџари – Хиподром –
Прочитајте повеќе

Одржана XVI – тата Седница на Советот за развој на Скопски плански регион.

Денеска во новата општинска зграда на Општина Петровец беше одржана XVI –  тата Седница на Советот за развој на Скопски плански регион со која за прв пат заседаваше Претседателот на
Прочитајте повеќе

ГОДИШНА ПЛАНИРАЧКА И ЕВАЛУИРАЧКА РАБОТИЛНИЦА 2023

Годишната работилница одржана во Охрод на 14 и15 декември, се реализаше за евалуација на проектот “Одржлив и Инклузивен Рамномерен Регионален Развој ” – фаза II, финансиски поддржан од Амбасадата на
Прочитајте повеќе

Центар за развој на Скопски плански регион објави повик за прибирање на понуди во рамките на проектот “Opportunity 4 you “од програмата ИПА за прекугранична соработка со Р.Србија

Центар за развој на Скопски плански регион објави  повик за прибирање на понуди во рамките на проектот “Opportunity 4 you “од програмата ИПА за прекугранична соработка со Р.Србија. Повикот со 
Прочитајте повеќе

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој -2 фаза“.

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот  „Одржлив и инклузивен регионален
Прочитајте повеќе