Skip to content

ГОДИШНА ПЛАНИРАЧКА И ЕВАЛУИРАЧКА РАБОТИЛНИЦА 2023

ДАТУМ

декември 15, 2023

Категории

Годишната работилница одржана во Охрод на 14 и15 декември, се реализаше за евалуација на проектот “Одржлив и Инклузивен Рамномерен Регионален Развој ” – фаза II, финансиски поддржан од Амбасадата на Швајцарија во РСМ /СДЦ и Владата на РСМ, а имплементиран од страна на Министерство за локална самоуправа. Крајот на годината навестува нови планови и визии за следната година и секако отчетност за работата за оваа година. На оваа 2 дневна работилница центрите ја покажаа својата работа и продуктивност преку презентации за реализираните проекти, во насока на регионалниот развој. Во работен амбиент и низ дискусија за идната ефикасност и прогресивност, евалуацијата заврши корисно, зачинета со размена на вкусови, искуства, практики и мотивирачки квиз како загревање пред одличната забава која ги сплоти сите заедно, во одлично расположение, за нови сили во нови предизвици. Центарот за развој на Скопски плански регион како еден од 8 -те центри покажа дека освен што посветено работи, соработува и препознава можности, е одличен тимски играч на полето на развојот, што беше препознаено и одлично поздравено од присутните по презентацијата на директорот Јане Мицевски, кој покажа дека одлично се вклопува во менаџирањето на регионалните политики и целосно е посветен на реализација на мисијата на ЦРСПР. На вториот ден од работилницата, Г-ѓа Розета Арсовска, раководител на одделение за рамномерен регионален развој во Центарот за развој на Скопскиот регион го презентираше проектот Приказната продолжива кој финасиски е подржан од МЛС, Швајцарска агенција за соработка и општината Ѓорче Петров. Во претпразнично расположение, Ви испраќаме убава еуфорија, од зимската идила на студениот, но секогаш убав Охрид  

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy