ВМРЕЖУВАЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ „ШАНСА ЗА ТЕБЕ“ – „OPPORTUNITY4YOU’

Центарот за развој на Скопски плански регион – ЦРСПР, управуван од директорот Јане Мицевски беше домаќин на дводневна Вмрежувачка Конференција во Скопје, која резултираше со одличен импакт на зададените цели,
Прочитајте повеќе

На денешната XVI седница на Советот за регионален развој на Скопски плански регион, беше едногласно изгласана Одлука за примопредавање на проектот ” Рехабилитација на регионален пат Маџари – Хиподром – Илинден

На денешната VI седница на Советот за регионален развој на Скопски плански регион, беше едногласно изгласана Одлука за примопредавање на проектот ” Рехабилитација на регионален пат Маџари – Хиподром –
Прочитајте повеќе

ГОДИШНА ПЛАНИРАЧКА И ЕВАЛУИРАЧКА РАБОТИЛНИЦА 2023

Годишната работилница одржана во Охрод на 14 и15 декември, се реализаше за евалуација на проектот “Одржлив и Инклузивен Рамномерен Регионален Развој ” – фаза II, финансиски поддржан од Амбасадата на
Прочитајте повеќе

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој -2 фаза“.

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот  „Одржлив и инклузивен регионален
Прочитајте повеќе

Потпишани договори за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на планските региони во 2023 година

Денеска директорот на Центар за Развој на Скопски плански Регион Г-дин Јане Мицевски, заедно со 55 градоначалници од Македонија, директорите на планските региони,министерот за локална самоуправа Г-дин Ристо Пенов и
Прочитајте повеќе

Потпишан договорот за проектот”Изработка на техничка документација со ревизија и физибилити студија за изградба на центар за отпад со компостара”која ќе ги опфати општините,Центар,Гази Баба и Илинден.

Директорот на Центар за развој на Скопски плански регион Г-дин Јане Мицевски, денес го потпиша договорот за проектот ”Изработка на техничка документација со ревизија и физибилити студија за изградба на
Прочитајте повеќе

Свечено отворање на Центар за работа со талентирани ученици од основните училишта во општините Центар, Кисела Вода и Карпош.

Свечено отворање на Центар за работа со талентирани ученици од основните училишта во општините Центар, Кисела Вода и Карпош. Центарот за развој на Скопски плански регион како носител на проектот
Прочитајте повеќе

Плакета за успех во развојот на туризмот на Центарот за развој на Скопски плански регион

Министерството за економија, во чест на светскиот ден на туризмот ја продолжи традицијата да ги наградува чинителите кои даваат импакт во развојот на туристичкиот процес. Денеска, современото патување е повеќе
Прочитајте повеќе

Приказната продолжува

Центарот за развој на Скопски плански регион, го имплементира проектот “Приказната продолжува“, кој финансиски е поддржан од Швајцарската Агенција за развој Министерството за локална самоуправа како и општината Ѓорче Петров.
Прочитајте повеќе