Гостување на директорот на Центар за Скопски Плански Регион Г-дин Јане Мицевски за МРТВ 1 февруари 16, 2024 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Увид во изградба на градинка во Петровец февруари 13, 2024 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ВМРЕЖУВАЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ „ШАНСА ЗА ТЕБЕ“ – „OPPORTUNITY4YOU’ јануари 25, 2024 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Одржан првиот дел од конференцијата за вмрежување и прекугранична соработка во рамките на проектот “Шанса за тебе” “Opportunity 4 you” јануари 24, 2024 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишан договор за рехабилитација на улица Александар Урдаревски јануари 23, 2024 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишан Договорот за заедничка реализација на проектот „Инвестиција во фотоволтаици, енергетска ефикасност, заштита на човековата околина“. За Општина Кисела Вода.. јануари 17, 2024 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Гостување на директорот на Центар за Скопски Плански Регион Г-дин Јане Мицевски за МРТВ 1

Your browser does not support HTML video.
Прочитајте повеќе

Увид во изградба на градинка во Петровец

Се завршуваат последните активности на проектот “Изградба на детска градинка клон на ЈОУДГ Авионче Петровец со сензорна соба” во Општина Петровец. За таа цел, министерот за труд и социјална политика
Прочитајте повеќе

ВМРЕЖУВАЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ „ШАНСА ЗА ТЕБЕ“ – „OPPORTUNITY4YOU’

Центарот за развој на Скопски плански регион – ЦРСПР, управуван од директорот Јане Мицевски беше домаќин на дводневна Вмрежувачка Конференција во Скопје, која резултираше со одличен импакт на зададените цели,
Прочитајте повеќе

Одржан првиот дел од конференцијата за вмрежување и прекугранична соработка во рамките на проектот “Шанса за тебе” “Opportunity 4 you”

Денес се одржа првиот дел од конференцијата за вмрежување и прекугранична соработка во рамките на проектот “Шанса за тебе” “Opportunity 4 you” На отворањето на конференцијата поздравни говори имаа: Директорот
Прочитајте повеќе

Потпишан договор за рехабилитација на улица Александар Урдаревски

Денеска во просториите на ЦРСПР,Директорот Г-дин Јане Мицевски заедно со Градоначалниците на Општина Бутел Г-дин Дарко Костовски и Општина Чучер Сандево Г-дин Сашко Комненовиќ, потпишаа договор за реализација на проект
Прочитајте повеќе

Потпишан Договорот за заедничка реализација на проектот „Инвестиција во фотоволтаици, енергетска ефикасност, заштита на човековата околина“. За Општина Кисела Вода..

Денеска директорот на Центар за Развој на Скопски Плански Регион Г-дин Јане Мицевски, заедно со Градоначалникот на Општина Кисела Вода Орце Ѓорѓиевски,потпишаа договор за реализација на проект “Фотоволтаици,енергетска ефикасност,заштита на
Прочитајте повеќе

Потпишан Договорот за заедничка реализација на проектот „Инвестиција во фотоволтаици, енергетска ефикасност, заштита на човековата околина“. За Општина Карпош.

Денеска директорот на Центар за Развој на Скопски Плански Регион Г-дин Јане Мицевски, заедно со Градоначалникот на Општина Карпош Стефче Јакимовски, потпишаа договор за реализација на проект “Фотоволтаици,енергетска ефикасност,заштита на
Прочитајте повеќе

Потпишан договор за заедничка реализација на проектот ,,Изработка на техничка документација за Стар Качанички пат’’

Денес директорот на Центар за развој на Скопски плански регион, г-дин Јане Мицевски, заедно со градоначалникот на Општина Бутел, г-дин Дарко Костовски потпишаа Договор за заедничка реализација на проектот ,,Изработка
Прочитајте повеќе

Потпишан договор за реализација на проект „Подобрување на туристичка сигнализација и инфраструктура преку поставување туристичка сигнализација и партерно уредување со улично осветлување на археолошки локалитет “Градиште” во селото Таор.

Центарот за развој на Скопски плански регион, предводен од директорот Јане Мицевски, гордо ја отпочна годината со потпишување на Договор за заедничка реализација со градоначалникот на општина Зелениково, Коста Маневски,
Прочитајте повеќе
  • Бутел
  • Гази Баба
  • Кисела вода
  • Ѓорче Петров
  • Зелениково
  • Карпош
  • Сопиште
  • Студеничани
  • Чаир
  • Шуто Оризари
ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК

Денеска се одбележа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, којшто УНЕСКО [...]

НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО БУТЕЛ 1 ЌЕ ЗАПОЧНЕ СО РАБОТА ВО СЕПТЕМВРИ

„ Заедно ја испишуваме историјата!Заедно инвестираме и градиме современи и [...]

СРЕДБИ СО ГРАЃАНИ

Во доцните вечерни часови заврши работниот ден на градоналаникот Костовски [...]

Во текот на работниот ден градоначаникот Дарко Костовски потпиша педесет [...]

ОПШТИНА БУТЕЛ ПРОДОЛЖУВА СО ГРАДЕЖНАТА ОФАНЗИВА

Денес започна целосна реконструкција на нови улици во општина Бутел. [...]

ОПШТИНА БУТЕЛ ДОНЕСЕ ДУП ЗА НОВА ПОЛИКЛИНИКА И НАЈАВУВА ИСТОРИСКИ ПРОЕКТ

Денеска, со едногласна одлука на советниците беше донесен детален урбанистички [...]

Наскоро започнува изградба на нова градинка во Расадник и ново училиште во с. Драчево

Кисела Вода добива нова јавна детска градинка и ново основно [...]

Започнува целосна обнова на стадионот “ССК” во Драчево. Спортскиот терен [...]

Продолжува одличната соработка со унгарската држава преку Амбасадата во Република [...]

Советот на Oпштина Кисела Вода ќе ја одржи триесет и [...]

izvestuvanje_javen_povik_03_1889_1_05_10_2023Download [...]

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА [...]

ИЗГЛАСАНИ РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА НОВИ ПРОЕКТИ ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Советот на Општина Ѓорче Петров на денешната седница позитивно се [...]

Општина Ѓорче Петров поддржа прекуграничен проект за поактивно учество на жени и млади на пазарот на трудот

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров, Александар Стојкоски на состанок со [...]

ЈАВЕН ОГЛАС бр. 1 за распределба и доделување на финансиски [...]

Потпишана Декларација за активна заштита на животнта средина и ублажување на климатските промени

Градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски со претставникот на ,,CNVP [...]

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or [...]

ПРВА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА РОДИТЕЛСТВО ВО ОПШТИНА КАРПОШ

The post ПРВА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА РОДИТЕЛСТВО ВО ОПШТИНА КАРПОШ appeared [...]

ВИКЕНД ШАХОВСКИ ТУРНИР „КАРПОШ РАПИД 2024 “

The post ВИКЕНД ШАХОВСКИ ТУРНИР „КАРПОШ РАПИД 2024 “ appeared [...]

НОВИ ИГРАЧКИ ЗА СИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНКИ ВО КАРПОШ

The post НОВИ ИГРАЧКИ ЗА СИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНКИ ВО КАРПОШ [...]

ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНАТА ДЕРАТИЗАЦИЈА ВО КАРПОШ

The post ЗАПОЧНА ПРОЛЕТНАТА ДЕРАТИЗАЦИЈА ВО КАРПОШ appeared first on [...]

ОПШТИНА КАРПОШ ПРЕД УСТАВЕН СУД ЌЕ ГО ОСПОРУВА ДУП-ОТ КОЈ ГО ДОНЕСЕ ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

The post ОПШТИНА КАРПОШ ПРЕД УСТАВЕН СУД ЌЕ ГО ОСПОРУВА [...]

КАРПОШ КРЕВА ГЛАС ПРОТИВ ВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО

The post КАРПОШ КРЕВА ГЛАС ПРОТИВ ВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО appeared first [...]

Одбележување на Празникот Богојавление (Водици) во Општина Сопиште – Долно Соње

Во сабота, 19 јануари 2024, Општина Сопиште – Долно Соње [...]

На 5 јануари 2024 година во Долно Соње со почеток [...]

Новогодишна Волшебна Радост: Општина Сопиште Го Дарува Виножито со Новогодишни Пакетчиња

Во пресрет на најрадосните денови во годината, Општина Сопиште со [...]

Инфраструктурно Подобрување: Асфалтирање на Дел од Патот Добри Дол – Марков Манастир и Пристапниот Пат кон с. Јаболци

Со гордост и задоволство ве известуваме дека Општина Сопиште успешно [...]

Инфраструктурно Подобрување: Асфалтирање на Улица 21 во Населено Место Сопиште

Со голема радост и задоволство, објавуваме дека Општината Сопиште успешно [...]

Истражно-експлоатационата дупнатина

Истражно-експлоатационата дупнатина изведена до длабина од 150 м’. Истата е [...]

Shpallje Publike

15. Известување [...]

Shpallje Publike

18. Известување [...]

Shpallje

14. Известување [...]

Vendim

4. Решение за ПП 3. Потврда за заверка на ПП [...]

Shpallje Publike

Objava012023 [...]

Për Studeniçanin që duam

Komuna e Studeniçanit ka nderin t’ju ftojë më datë 21.11.2023 [...]

Predlog Planska programa_03-2023 (6)_compressed (1) [...]

Проектна програма (6) [...]

UP_asfaltna baza_Bitem_s (8) [...]

2. Проектна програма 29.08.2023 (4) [...]

Пријава [...]

Квартален извештај 01.01.-31.12.2023с.р. [...]

Dear, In addition, you can see the budget of the [...]

Notification for registered candidates and regional instructors on the territory of the Municipality of Suto Orizari

  Dear, We would like to inform you that the [...]

Additional public competition for hiring district enumerators and district instructors

Dear, The additional public competition for hiring district enumerators and [...]

Prime Minister Zaev with Minister Shahpaska on a visit to the National Kitchen in Suto Orizari in the kitchen of the kindergarten “April 8”

The Prime Minister of the Republic of Northern Macedonia, Mr. [...]

Public competition for hiring district enumerators and district instructions

Dear, A public competitor for hiring district enumerators and district [...]

Тhe Ambassador of the British Embassy visited the Municipality of Suto Orizari

On February 12, 2021, the Ambassador of the British Embassy [...]

Општини во регионот

p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
p8
p9
p10
p11
p12
p13
p14
p15
p16
p17
p18

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој