Завршена обука во Јапонија на тема Развој на човечки ресурси за креирање на туристички дестинации за одржлив туризам

Центарот за развој на Скопски плански регион, континуирано го зајакнува својот тим со нови знаења. Секогаш иновативни и креативни, по примерот на пријателска Јапонија, преку билатралната соработка, донесовме уште една
Прочитајте повеќе

В.д. директорката на Центар за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска на работна средба со министерката за животна средина и просторно планирање г-ѓа Каја Шукова

В.д. директорката на Центар за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска, присуствуваше на работна средба со министерката за животна средина и просторно планирање г-ѓа Каја Шукова и останатите
Прочитајте повеќе

Започна со имплементацијата проектот Opportunity4you , од ИПА програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија

Прочитајте повеќе

Успешно завршена Студиската посета во Капанори Италија

Претставниците од Центарот за развој на Скопски плански регион, општините Центар, Гази Баба, Илинден и ЈП Дрисла за време на Студиската посета остварија средба со Советникот за заштита на животната
Прочитајте повеќе

Студиска посета на општина Капанори, Италија

Од 20 – 24 февруари 2023 г. в.д. директорката на Центарот за развој на Скопски плански регион, Розета Арсовска, претставниците на општините Центар, Гази Баба и Илинден и претставник на
Прочитајте повеќе
Центарот за развој на Скопски плански регион дел од годишната конференција на тема насловена ,,ГОДИНА НА НОВИ МОЖНОСТИ”

Центарот за развој на Скопски плански регион дел од годишната конференција на тема насловена ,,ГОДИНА НА НОВИ МОЖНОСТИ”

Центарот за развој на Скопски плански регион предводен од в.д.  Директор г-ѓа Розета Арсовска, денес присуствуваше на годишната конференција насловена ,,ГОДИНА НА НОВИ МОЖНОСТИ” на покана од страна на Влада
Прочитајте повеќе

Одржана X (десетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Советот за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа десетта седница  по ред во присуство на членовите на единиците на локалната самоуправа. Од страна на надворешен експерт г-дин Драган
Прочитајте повеќе

Одржана I (прва) седница на Советот за социјална заштита на Скопски плански регион

Денес во просториите на Стопанска комора на Северна Македонија се одржа првата седница на Советот за социјална заштита на Скопски плански регион. Покрај тоа што едногласно беше усвоен записникот од
Прочитајте повеќе

Тековни активности во врска со проектот ,,Изградба на Дневен центар за лица со интелектуална и телесна попреченост’’

Денес в.д директорот на Центар за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба, г-дин Бобан Стефковски и нивните тимови излегоа во обиколка
Прочитајте повеќе