Skip to content

Category: Седници на Совет за развој на Скопски плански регион

Одржана XVIII седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Денеска беше одржана XVIII седница на Советот за развој на Скопски плански регион, на која едногласно беа изгласани петте точки од дневниот ред, чиј фокус беше отчетноста на работата на
Прочитајте повеќе

Одржана XVI – тата Седница на Советот за развој на Скопски плански регион.

Денеска во новата општинска зграда на Општина Петровец беше одржана XVI –  тата Седница на Советот за развој на Скопски плански регион со која за прв пат заседаваше Претседателот на
Прочитајте повеќе

Центар за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа четиринаесетта седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион.

На денешната седница се усвоија следните одлуки: -Одлука за примопредавање на Општина Гази Баба на објект “Изградба на дневен центар за лица со интелектуална и телесна попреченост” -Одлука за примопредавање
Прочитајте повеќе

Справувањето со еколошката катастрофа која го демне градот Скопје и пошироко Скопскиот регион

Денес во просториите на Општина Аеродром се одржа вонредна седница на Скопскиот плански регион, на која градоначалниците преку јавна дискусија се произнесоа со конструктивни предлог –решенија, со цел да помогнат
Прочитајте повеќе

Дванаесеттата седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

Центар за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа дванаесеттата седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион. На денешната седница се спроведе избор на нов директор на
Прочитајте повеќе

Одржана XI (единаесетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На денешната XI (единаесетта) седница  на Советот за развој на Скопски плански регион, членовите на советот донесоа одлуки по точките: Годишен Извештај за реализација на Програма за развој на Скопски
Прочитајте повеќе

Одржана X (десетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Советот за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа десетта седница  по ред во присуство на членовите на единиците на локалната самоуправа. Од страна на надворешен експерт г-дин Драган
Прочитајте повеќе

Одржана VIII(осма) седница на Совет за развој на Скопски плански регион

Денес, Советот за развој на Скопскиот плански регион одржа редовна седница во просториите на Општина Гази Баба. По истекувањето на мандатот на претседателот на Совет за развој на Скопски плански
Прочитајте повеќе

Одржана VI седница на Совет на Скопски плански регион

Денес во општина Гази баба се одржа шестата по ред седница на Совет за развој на Скопски плански регион. Присутните градоначалници од Скопскиот регион како и претставници од општините, согласно
Прочитајте повеќе
III-та седница на совет за развој на скопски плански регион

Одржана III-та седница на Совет за развој на Скопски плански регион

Денес во Општна Кисела Вода се одржа третата по ред седница на Совет за развој на Скопски плански регион. Согласно дневниот ред беа разгледани и усвоени повеќе точки од страна
Прочитајте повеќе