Skip to content

Одржана XVI – тата Седница на Советот за развој на Скопски плански регион.

Денеска во новата општинска зграда на Општина Петровец беше одржана XVI –  тата Седница на Советот за развој на Скопски плански регион со која за прв пат заседаваше Претседателот на Совет Г-дин Борче Митевски. На седницата беше изгласана приоритетната листа на регионалните проекти, произлезени од овогодинешниот форумски циклус  на регионални форуми на заедницата, за финансирање од страна  МЛС и БРР,  во рамки на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој” – фаза II. На седницата, исто  беше одобрен финансискиот план на ЦРСПР за 2024 г., беше презентиран Акциониот план за сегашни и идни проекти, и беше преотстапен проектот “Рехабилитација на регионален пат Маџари – Хиподром – Илинден” чиј главен партнер е Општина Илинден во копартнерство со општините Петровец и Гази Баба. Во претпразнично расположение, ЦРСПР им посака на присутните плодна година со квалитетни проекти.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy