Одржана 15-тата седница на Советот на Центарот за Развој на Скопски Плански Регион

Претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион, Г-дин Александар Георгиевски, воедно и Градоначалник на Општина Илинден,  ја одржа 15-тата седница, на која се презентираа предлог проектните решенија од
Прочитајте повеќе

Потпишани договори за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на планските региони во 2023 година

Денеска директорот на Центар за Развој на Скопски плански Регион Г-дин Јане Мицевски, заедно со 55 градоначалници од Македонија, директорите на планските региони,министерот за локална самоуправа Г-дин Ристо Пенов и
Прочитајте повеќе

Oдлуки за доделување на средства за финансирање на проекти за развој на планските региони за 2023 година

Денеска директорот на Центар за Развој на Скопски плански Регион Г-дин Јане Мицевски, заедно со 55 градоначалници од Македонија, директорите на планските региони,министерот за локална самоуправа Г-дин Ристо Пенов и
Прочитајте повеќе

Регионални форуми на заедницата -2 фаза

Почитувани, По повод овогодинешната реализација на претстојните „Регионални форуми на заедницата“, во рамки на проектот  „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој -2 фаза“, Ве покануваме на втора форумска сесија.  
Прочитајте повеќе

Потпишан договорот за проектот”Изработка на техничка документација со ревизија и физибилити студија за изградба на центар за отпад со компостара”која ќе ги опфати општините,Центар,Гази Баба и Илинден.

Директорот на Центар за развој на Скопски плански регион Г-дин Јане Мицевски, денес го потпиша договорот за проектот ”Изработка на техничка документација со ревизија и физибилити студија за изградба на
Прочитајте повеќе

Прва форумска сесија по повод овогодинешната реализација на”Регионални форуми на заедницата”

Денеска во просториите на Стопанска комора, Центарот за развој на Скопски Плански регион ја одржа првата форумска сесија по повод овогодинешната реализација на”Регионални форуми на заедницата”, во рамки на проектот
Прочитајте повеќе

Регионални форуми на заедницата

Почитувани,   По повод овогодинешната реализација на претстојните „Регионални форуми на заедницата“, во рамки на проектот  „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој -2 фаза“, Ве покануваме на првата форумска сесија.
Прочитајте повеќе

Студиската посета на Нова Горица, Словенија и Гориција, Италија

Студиската посета на Нова Горица, Словенија и Гориција, Италија опфати квалитетна и динимачна агенда која освен целта да се имплементира еден одличен модел на прекугранична соработка, постигна многу повеќе, ги
Прочитајте повеќе

Промовиран новиот Дневен Центар за лица со телесна и интелектуална попреченост

 Денеска директорот на Центарот за развој на Скопски Плански регион г-дин Јане Мицевски, заедно со градоначалникот на Општина Гази Баба Бобан Стефковски,го промовираа новиот Дневен Центар за лица со интелектуална
Прочитајте повеќе