Skip to content

Category: Информации

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој -2 фаза“.

Центарот за Развој на Скопски плански регион, на 5 декември, успешно ја реализираше и втората форумска сесија од регионалните форуми на заедницата во рамки на проектот  „Одржлив и инклузивен регионален
Прочитајте повеќе

Завршена обука во Јапонија на тема Развој на човечки ресурси за креирање на туристички дестинации за одржлив туризам

Центарот за развој на Скопски плански регион, континуирано го зајакнува својот тим со нови знаења. Секогаш иновативни и креативни, по примерот на пријателска Јапонија, преку билатралната соработка, донесовме уште една
Прочитајте повеќе

Приказната продолжува

Центарот за развој на Скопски плански регион, го имплементира проектот “Приказната продолжува“, кој финансиски е поддржан од Швајцарската Агенција за развој Министерството за локална самоуправа како и општината Ѓорче Петров.
Прочитајте повеќе

Камен-темелник на детска градинка клон на ЈОУДГ Авионче Петровец

Центар за развој на Скопски Плански Регион продолжува со активности кои допринесуваат за регионален  развој, особено за најмладите членови во заедницата. Денес, во Општина Петровец беше ставен камен – темелник
Прочитајте повеќе

Справувањето со еколошката катастрофа која го демне градот Скопје и пошироко Скопскиот регион

Денес во просториите на Општина Аеродром се одржа вонредна седница на Скопскиот плански регион, на која градоначалниците преку јавна дискусија се произнесоа со конструктивни предлог –решенија, со цел да помогнат
Прочитајте повеќе

Ново противпожарно возило за општина Зелениково

ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА СКОПСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН ВО ПРЕСРЕТ НА ПОТРЕБИТЕ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОЖАРИ НАБАВИ ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО ЗА ОПШТИНА ЗЕЛЕНИКОВО Центарот за развој на Скопски плански регион, продложува со
Прочитајте повеќе

Дванаесеттата седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

Центар за развој на Скопски плански регион, денес ја одржа дванаесеттата седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион. На денешната седница се спроведе избор на нов директор на
Прочитајте повеќе

Одржана XI (единаесетта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На денешната XI (единаесетта) седница  на Советот за развој на Скопски плански регион, членовите на советот донесоа одлуки по точките: Годишен Извештај за реализација на Програма за развој на Скопски
Прочитајте повеќе

В.д. директорката на Центар за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска на работна средба со министерката за животна средина и просторно планирање г-ѓа Каја Шукова

В.д. директорката на Центар за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска, присуствуваше на работна средба со министерката за животна средина и просторно планирање г-ѓа Каја Шукова и останатите
Прочитајте повеќе

Започна со имплементацијата проектот Opportunity4you , од ИПА програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија

Прочитајте повеќе