Skip to content

Month: септември 2023

Плакета за успех во развојот на туризмот на Центарот за развој на Скопски плански регион

Министерството за економија, во чест на светскиот ден на туризмот ја продолжи традицијата да ги наградува чинителите кои даваат импакт во развојот на туристичкиот процес. Денеска, современото патување е повеќе
Прочитајте повеќе

Завршена обука во Јапонија на тема Развој на човечки ресурси за креирање на туристички дестинации за одржлив туризам

Центарот за развој на Скопски плански регион, континуирано го зајакнува својот тим со нови знаења. Секогаш иновативни и креативни, по примерот на пријателска Јапонија, преку билатралната соработка, донесовме уште една
Прочитајте повеќе

Приказната продолжува

Центарот за развој на Скопски плански регион, го имплементира проектот “Приказната продолжува“, кој финансиски е поддржан од Швајцарската Агенција за развој Министерството за локална самоуправа како и општината Ѓорче Петров.
Прочитајте повеќе