Skip to content

Плакета за успех во развојот на туризмот на Центарот за развој на Скопски плански регион

ДАТУМ

септември 28, 2023

Категории

,

Министерството за економија, во чест на светскиот ден на туризмот ја продолжи традицијата да ги наградува чинителите кои даваат импакт во развојот на туристичкиот процес. Денеска, современото патување е повеќе од дестинација, тоа е систем од услуги, мрежа од индустрии кои се надополнуваат, прв впечаток и гостопримство од сите чинители кои треба да го направат незаборавно, препорачано и повторливо. Денес тоа станува  глобално движење кое има моќ и инклузивен развој, создава работни места и гради одржливи општества, култивира разлики кои се диверзитет, богатсво, ги отвора визиите, ги шири светогледите и ја јакне свеста за заштитата на природните и културните наследства. Под мотото, „врз регистарот од минатото, ја градиме иднината, создавајќи културни, уметнички, традиционални, индустриски, економски… мостови“, со иновативност, отвореност и закајнати човечки капацитети во новите предизвици.

Благодарност за наградата и препознавањето на важноста на регионалните центри за развој, како клучна алка во вмрежувањето и развојните процеси во туризмот.

 


 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy