Skip to content

Свечено отворање на Центар за работа со талентирани ученици од основните училишта во општините Центар, Кисела Вода и Карпош.

ДАТУМ

октомври 5, 2023

Категории

Свечено отворање на Центар за работа со талентирани ученици од основните училишта во општините Центар, Кисела Вода и Карпош.

Центарот за развој на Скопски плански регион како носител на проектот денес беше дел од свеченото отворање на центарот за работа со талентирани ученици од основните училишта во општините Центар, Кисела Вода и Карпош, кое се наоѓа во ООУ „Димитар Миладинов“ во Општина Центар. Проектот е спроведен преку програмата за рамномерен регионален развој 2021 година на Биро за регионален развој/Министерство за локална самоуправа. Реализирани се три фази и тоа:проектна документацијач реконструкција на објектот, набавена е стока за опрема на кабинети со вкупна вредност од 5.526.318 мкд. Партнери во проектот се општините Центар, Кисела Вода и Карпош чии талентирани ученици понатаму че имаат можност да го користат истиот. Опремени се кабинети по неколку наставни предмети како: биологија, хемија, уметност, музичко, физика и информатика со висококвалитетна опрема и канцелариски материјали.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy