Скопски плански регион

  Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)Albanian-AL

Info place

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Започна процесот за подготовка на Програмите за развој на планските региони 2015-2019 година

Министерството за локална самоуправа со подршка на ГИЗ РЕД Програмата за Р. Македонија започна со процесот на подготовка на Програмите за развој на планските региони 2015-2019 година. Првата работилница за ревизија ...

Средба за отпочнувње на реализација на Проектот Еко Лепенец

 На ден 28.03.2014год. во просториите на Скопски плански регион се одржа средба на кој присуствуваа претседателот на Скопскиот плански регион Сокол Митровски, раководителот на  СПР Анета Л. Раввлинсон и делегација...

V Седница на Совет за развој на Скопски плански регион

На ден петок 28.02.2014год. со почеток од 13ч.беше одржана V-тта седница на Советот за развој на Скопски плански регион на Скопски саем во Скопје. Со седницата раководеше председателот...

XIX Session of the Council for Development of the Skopje region

XIX Session of the Council for Development of the Skopje region

On 05.12.2012 at 10:00 hrs a XIX session of the Council for development of Skopje region was held in hotel Kontinental. The session was led by the President of the...

XVIII Session of Council for Development of Skopje region

 XVIII Session of Council for Development of Skopje region

XVIII Session of Council for Development of Skopje region was held on 13.09.2012 at 11:00 hrs at hotel Kontinental. The session was chaired by the President of the Council for...

XVII Session of the council for development of Skopje region

XVII Session of the council for development of Skopje region

On 31.05.2012 at 11:00 hrs a XVII meeting of the Council for development of Skopje region was held in hotel Continental. The session was chaired by President of the...

XVI session of the council for development of Skopje region

XVI session of the council for development of Skopje region

 XVI Session of the Council for development of  Skopje region was held on 15.02.2012 at 11:00 hrs in the municipality of Arachinovo The session was chaired by President of the...

XV Session of the Council for regional development of the Skopje region

XV Session of the Council for regional development of the Skopje region

XIV Session of the Council for development of the Skopje region was held on 29.12.11 at 13:oo am at the Skopje fair.The session was chaired...

XIV Session of the Council for Regional Development of the Skopje

XIV Session of the Council for Regional Development of the Skopje

     XIV Session of the Council for development of the Skopje region was held on 09.11.11 at 12:oo am at the Skopje fair.The session was chaired by the President of...

Презентација и јавна распарава за Студијата за ревалоризација на природните вредности на споменикот на природата Катлановски предел

 Центарот за развој на Скопски плански регион го реализира проектот: „Изработка на Студијата за ревалоризација на природните вредности на споменикот на природата Катлановски предел’’, кој е финансиран од страна на Владата на Р.М. согласно Програмата за регионален развој за 2014 година.Согласно проектните активности, за истата студија ќе има јавна расправа и презентација на заклучоците и предлозите од страна на експертскиот тим кој беше вклучен во изработката на истата.
Настан ќе се одржи на ден 13.10.2014 (понеделник) во 14:00ч, на Скопски саем  ‘’сала -Дипломатик’’.

Last Updated ( Friday, 10 October 2014 13:20 )
 

Градоначалниците од Скопскиот плански регион со поддршка на Националната стратегија за превенција на детското престапништво и дефинирање на приоритетните области за развој на Скопскиот регион

На ден 30 Септември, 2014 со почеток во 11,00 ч., Советот за развој на Скопски плански регион ја одржува својата VI-та редовна седница. Покрај Градоначалниците од Скопскиот плански регион, свое учество земаат и претставници на Државниот совет за превенција на детско престапништво, кој е самостоен и независен орган при Собранието на Република Македонија, со надлежности согласно Законот за правда за децата. Во таа насока, една од точките на седницата е поврзана со директно запознавање со состојбите со детското престапништво како и остварувањето на детските права во РМ, формирањето на Локалните совети и договор за идни активности согласно Националната стратегија за превенција од детско престапништво. Read more...
Last Updated ( Tuesday, 30 September 2014 08:52 )
 

Започна процесот за подготовка на Програмите за развој на планските региони 2015-2019 година

Министерството за локална самоуправа со подршка на ГИЗ РЕД Програмата за Р. Македонија започна со процесот на подготовка на Програмите за развој на планските региони 2015-2019 година.
Првата работилница за ревизија  и подготовка на Програмите на планските региони се одржа на 19 август 2014 година , во Скопје на која присуствуваа раководителите на 8-те (осум) Центри за развој на планските региони во Р.Македонија и вработените во Центрите одговорни да го координираат процесот на ревизија/подготовка  на Програмите , претставници од Министерството за локална самоуправа, Бирото за регионален развој, ГИЗ РЕД Програмата и назначените експерти вклучени во процесот на изработка.

Read more...
Last Updated ( Monday, 01 September 2014 13:44 )
 

Отворање на Ргионален Центар за соработка со заедницата

На ден 15.07.2014г. (вторник) во просториите на Скопски саем, ценатарот за развој на Скопски плански регион и  Министерството за локална самоуправа го отворија Првиот Регионален центар за соработка со бизнис заедницата во присуство на  министерот за локална самоуправа Лирим Шабани и градоначалниците на 17-те општини од Скопскиот плански регион.

Со поддршка на Министерството за локална самоуправа и на УНДП која што ја обезбедува опремата за канцелариите, Центрите за соработка со бизнис заедницата најпрво ќе бидат отворени во Скопскиот, Полошкиот, Источниот и во Југозападниот плански регион. Во другите плански региони ќе биде воспоставена Мрежа за инклузивен развој, која што веќе функционира во Вардарскиот плански регион.

Read more...
Last Updated ( Friday, 18 July 2014 14:07 )
 

Отворање на Ргионален Центар за соработка со заедницата

На ден 15.07.2014г. (вторник) во просториите на Скопски саем, ценатарот за развој на Скопски плански регион и  Министерството за локална самоуправа го отворија Првиот Регионален центар за соработка со бизнис заедницата во присуство на  министерот за локална самоуправа Лирим Шабани и градоначалниците на 17-те општини од Скопскиот плански регион.

Со поддршка на Министерството за локална самоуправа и на УНДП која што ја обезбедува опремата за канцелариите, Центрите за соработка со бизнис заедницата најпрво ќе бидат отворени во Скопскиот, Полошкиот, Источниот и во Југозападниот плански регион. Во другите плански региони ќе биде воспоставена Мрежа за инклузивен развој, која што веќе функционира во Вардарскиот плански регион. Read more...

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 11

РДЦ календар на активности и настани

 


ПОСЕТИТЕЛИ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес183
mod_vvisit_counterВчера113
mod_vvisit_counterОваа недела296
mod_vvisit_counterМинатата недела711
mod_vvisit_counterОвој месец352
mod_vvisit_counterМинатиот месец5500
mod_vvisit_counterВкупно352384
You are here: