Skip to content

Увид во изградба на градинка во Петровец

ДАТУМ

февруари 13, 2024

Категории

Се завршуваат последните активности на проектот “Изградба на детска градинка клон на ЈОУДГ Авионче Петровец со сензорна соба” во Општина Петровец. За таа цел, министерот за труд и социјална политика г. Ѓоко Велковски, заедно со директорот на Центар за развој на Скопски плански регион г. Јане Мицевски и градоначалникот на Општина Петровец г. Борче Митевски, направија увид на градежните работи за изградба на градинката. Градинката ќе има стандардни услови за згрижување на повеќе од 50 деца од 1 до 5 години, а ќе се постави и сензорна соба за деца со нарушување од спектарот на аутизам, ADHD, говорни мани и други трауми во однесувањето. Проектот е финансиран од Бирото за регионален развој, со кофинансирање од Општина Петровец во имплементација на Центар за развој на Скопски Плански Регион.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy