Skip to content

ОТВОРЕН ПОВИК

ДАТУМ

февруари 16, 2024

Категории

Почитувани,

Со задоволство Ве известуваме за предстојниот Буткамп за Раст во рамки на проектот ,,ШАНСА ЗА ТЕБЕ’’, наменет за млади луѓе од прекуграничниот регион Србија и Северна Македонија кој ќе се оддржи од 23-26 февруари во прекуграничниот регион.

Настанот го организира Центарот за управување со знаење заедно со Центарот за развој на Скопски плански регион, Центарот за развој на Јабланичко – Пчинскиот округ, и Општина Власотинце.

Главната цел на овој камп е да ги поддржи младите од прекуграничниот регион на Северна Македонија во развивањето на нивните работни и претприемачки вештини, како и да им помогне во препознавањето на можностите за професионален и кариерен раст.
Проектот, кофинансиран од ЕУ, е заедничка иницијатива на Центарот за управување со знаење, Северна Македонија, Центарот за развој на скопскиот плански регион – Северна Македонија, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа Лесковац, Србија, и Општина Власотинце, Србија. Нашиот фокус е на зајакнување на механизмите за поддршка на вработувањето и мобилноста на работната сила во пограничниот регион помеѓу Србија и Северна Македонија . Со воведување иновативни пристапи и поттикнување прекугранични партнерства, ние имаме за цел да ја зголемиме вработливоста и мобилноста на работната сила, зголемувајќи ги капацитетите и компетенциите на двата сектора во програмите за вработување.

Условите за учество се следни:

1) Возраст меѓу 16-29 години;

2) Жител на една од општините кои припаѓаат на прекуграничниот регион од Северна Македонија: Сопиште, Студеничани, Зелениково, Сарај, Ѓорче, Бутел, Арачиново, Илинден, Петровец, Чучер Сандово, Липково, Куманово, Кратово, Крива Паланка, Старо Негоричане и Ранковце. 

Учеството е бесплатно за сите избрани учесници, а буџетот на проектот ги покрива трошоците за превоз, сместување и храна.

Рокот за регистрација е до 21ви февруари, 2024 година.

Регистрацијата за учесниците е на следниот линк:  

https://www.sansazatebe.info/news/se-baraat-30-pobednici-koi-mozat-vistinski-da-go-promenat-prekugranicniot-region-srbija-severna-makedonija

За повеќе информации и регистрација, Ве молиме контактирајте го Центарот за управување со знаење:

Лице за  контакт: Андријана Богдановска Ѓ.

Моб тел.: +389 78 30 15 40

Е-пошта:  info@knowledge-center.org

 

Организаторот го задржува правото на промена на датумот доколку околностите го бараат истото.

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy