Skip to content

EU4M студиска посета на Брисел и Антверпен

ДАТУМ

март 25, 2024

Категории

EU4M студиска посета на Брисел и Антверпен Голема благодарност до EU4M – project funded by EU #EU4M за одличната организација на студиската посета на претставници на повеќе институции и плански региони од  на Брисел (19.03.2024) и Антверпт (20-21.03.2024) со цел  вмрежување и соработка со регионите од  . На студиската посета од Центарот за развој на Скопски плански регион – ЦРСПР учествуваше Раководителот на одделение за РРР, Розета Арсовска. Во Брисел остварени средби во DG REGIO со Жил Кител и Габи Хагмулер. Следеа состаноци со директорот и заменик-директорот на претставништвото на покраина Северна Рајна-Вестфалија во , Рајнер Штефенс и Сузана Мецлер и нивниот тим, со Игнаси Сентелес, претставник на Владата на Каталонија во ЕУ и дебрифинг со амбасадорот Зулфи Исмаили и неговиот тим во Мисијата на во ЕУ. Го посетивме и почесниот конзулат на во Антверпен, регион Фландрија во Белгија каде имавме дискусија со поранешната пратеничка и министерка за економија на Белгија. Дводневниот настан на Interreg Europe во Антверпен, во која за првпат земјите кандидати и можеа да учествуваат, беше исполнет со учење, вмрежување и размена на интересни одржливи проектни идеи . Истиот беше одлична можност ЦРСПР да се претстави како иден партнер во проектите на Interreg Europe, https://www.interregeurope.eu/event/europecooperates2024 Повеќе информации за настанот што се одржа во Антверпен, Белгија https://www.interregeurope.eu/event/europecooperates2024 Повеќе детали за новиot отворен повик  #InterregEurope https://www.interregeurope.eu/apply-for-the-call

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy