Skip to content

Author: Скопски плански регион

Покана за состанок

Покана за состанок до здруженијата кои се пријавиле на Јавниот повик за избор на член – претставник од здруженијата во Советот за развој на Скопски плански регион. Состанокот ќе се
Прочитајте повеќе

Одржана втората седница на Совет за развој на Скопски плански регион

Во просториите на Општина Гази Баба, на ден 28.12.2021 година, се одржа втората по ред седница на Совет за развој на Скопски плански регион. Од позначајните точки кои беа усвоени
Прочитајте повеќе

Јавен повик за избор на член во Советот за развој на Скопски плански регион – претставник од здруженијата, со мандат од 4 (четири) години

Врз основа на член 21 став 7 – 15  од Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на РСМ“ бр.24/21 и 174/21), член 2 став 1 алинеа 18 и член
Прочитајте повеќе

Конститутивна Седница на Совет за социјална заштита на Скопски плански регион

Центарот за развој на Скопски планбски регион свечано одржа Конститутивна Седница на Совет за социјална заштита на Скопски плански регион. Присуство земаа градоначалниците членови на Совет за развој на Скопски
Прочитајте повеќе

Свеченост и сертификати по повод обуката: „Генерален менаџмент за регионален развој и планирање“

На ден 14.12.2021 свечено се затвори едномесечната обука на тема: GENERAL MANAGEMENT FOR REGIONAL DEVELOPMENT AND PLANING (201902184- J001), реализирана од Јапонската Агенција за Меѓународна соработка – JICA, на која
Прочитајте повеќе

Јавен повик за работодавачи кои имаат потреба од практиканти за обука, изведување работни задачи и стекнување искуство

Институција која огласува: Младински Ресурсен Центар iCan во соработка со Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија и Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), во рамки на проектот –
Прочитајте повеќе

Директорот на Центар за развој на Скопски плански регион дел од Конференција на тема: „Превенција или реакција: улогата на општините при намалување на ризици од несреќи и катастрофи“

Директорот на Центар за развој на Скопски плански регион Г-дин Љупчо Кец Мицковски, денес присуствуваше на Конференција на тема: „Превенција или реакција: улогата на општините при намалување на ризици од
Прочитајте повеќе

Центарот за развој на Скопски плански регион дел од фокус групата на тема: „Oбновливи извори на енергија“

Центарот за развој на Скопски плански регион предводен од страна на директорот Г-дин Љупчо Кец Мицковски,  денес беше дел од спроведување на онлајн фокус групата во организација на Агенцијата за
Прочитајте повеќе

ЦРСПР во посета за регионално збратимување со Измир, Турција

Центар за развој на Скопски плански регион во делегација со Занаетчиската комора на Македонија, реализирае серија дипломатски средби во Измир, Турција,  со цел вмрежување и идни соработки во занаетчиството, бизнис
Прочитајте повеќе

Скопски плански регион учесник на јавна трибина во организација на ОХО и Град Скопје на тема „Туризам низ објектив“

Согласно на потребите и предизвиците во рамки на промоцијата на капацитетете на национално и регионално ниво преку аудио-визуелните алатки, како филмови, серијали и сл., организирани се три јавни трибини на
Прочитајте повеќе