Skip to content

Month: јули 2023

Камен-темелник на детска градинка клон на ЈОУДГ Авионче Петровец

Центар за развој на Скопски Плански Регион продолжува со активности кои допринесуваат за регионален  развој, особено за најмладите членови во заедницата. Денес, во Општина Петровец беше ставен камен – темелник
Прочитајте повеќе

Справувањето со еколошката катастрофа која го демне градот Скопје и пошироко Скопскиот регион

Денес во просториите на Општина Аеродром се одржа вонредна седница на Скопскиот плански регион, на која градоначалниците преку јавна дискусија се произнесоа со конструктивни предлог –решенија, со цел да помогнат
Прочитајте повеќе

Ново противпожарно возило за општина Зелениково

ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА СКОПСКИ ПЛАНСКИ РЕГИОН ВО ПРЕСРЕТ НА ПОТРЕБИТЕ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОЖАРИ НАБАВИ ПРОТИВПОЖАРНО ВОЗИЛО ЗА ОПШТИНА ЗЕЛЕНИКОВО Центарот за развој на Скопски плански регион, продложува со
Прочитајте повеќе