Skip to content

Камен-темелник на детска градинка клон на ЈОУДГ Авионче Петровец

ДАТУМ

јули 27, 2023

Центар за развој на Скопски Плански Регион продолжува со активности кои допринесуваат за регионален  развој, особено за најмладите членови во заедницата. Денес, во Општина Петровец беше ставен камен – темелник на “Детска градинка клон на ЈОУДГ Авионче Петровец со сензорна соба”. Во оваа градинка ќе се згрижуваат деца од 1-5 годишна возраст од Општина Петровец, но и од другите соседни населени места од: Општина Зелениково, Општина Илинден како и од населените места на Општина Гази Баба. Во првата фаза на проектот, во рамките на градинката ќе се опреми и сензорна соба наменета за деца со попреченост во развојот.
Вредноста на проектот изнесува 10.143.602,00 мкд со ддв, со средства кои се обезбедени преку Бирото за рамномерен регионален развој преку Програмата на Владата за рамномерен регионален развој на планските региони и кофинансирање од Општина Петровец.

   

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy