Skip to content

Справувањето со еколошката катастрофа која го демне градот Скопје и пошироко Скопскиот регион

Денес во просториите на Општина Аеродром се одржа вонредна седница на Скопскиот плански регион, на која градоначалниците преку јавна дискусија се произнесоа со конструктивни предлог –решенија, со цел да помогнат во справувањето со еколошката катастрофа која го демне градот Скопје и пошироко Скопскиот регион.  На седницата се апелираше до надлежните институции кои имаат ингеренции да управуваат со отпадот со законски акт, да превземат итни мерки и да дејствуваат со активности расчистувајќи го градот, над кој демне здравствен ризик од ширење на зарази, но пред се да се одважат со самосвест и етика кон состојбите кои не трпат политички и било каков реваншизам и зал ожнишво, во кој најголема жртва се граѓаните.  Со надеж дека разумот ќе надвладее и дека предложените решенија ќе се испочитуваат за општото добро на сите, очекуваме седницата да биде продуктивна, а грдата слика, или кошмарот со сметот, никогаш повеќе да не се повтори. Аплеираме

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy