Skip to content

В.д. директорката на Центар за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска на работна средба со министерката за животна средина и просторно планирање г-ѓа Каја Шукова

ДАТУМ

март 16, 2023

Категории

,

В.д. директорката на Центар за развој на Скопски плански регион г-ѓа Розета Арсовска, присуствуваше на работна средба со министерката за животна средина и просторно планирање г-ѓа Каја Шукова и останатите директори на Центрите за развој на планските региони во државата. Целта на средбата беше да се интензивира комуникацијата и соработка со Центрите, како важна карика меѓу централната власт и локалните самоуправи.

Директорите на планските региони беа информирани за активностите што во иднина се  очекува да бидат реализацирани  на двете приоритени области: управување со отпад и водоснабдување,  одведување на отпадни води и нивно прочистување.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy