Skip to content

Програмата  за развој на Скопскиот плански регион 2020 – 2024

ДАТУМ

септември 21, 2020

Категории

Текст: Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој го реализираат Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка, почнува со изработка на Програмата  за развој на Скопскиот плански регион 2020 – 2024.

Во рамките на предвидената Воведна консултативна средба ќе биде претставен процесот на изработка на Програмата за развој, вклучувајќи ги проектната задача, целите и очекуваните резултати, содржината на програмата, методологијата на изработка, временската рамка и сл. Во текот на изработка на Програмата за развој на Скопскиот плански регион ќе бидат опфатени следниве методолошки целини: демографски развој, економски карактеристики, пазар на работна сила, социјален развој, инфраструктура, подрачјата со специфични развојни потреби.

Со цел да се обезбеди сеопфатна презентација на тематските содржини, и да се добијат конзистентни податоци за нив, ќе бидат реализирани секторски анализи. Истите ќе помогнат да се утврди постојното ниво на развиеност на Скопскиот плански регион, и понатамошните развојни потреби.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy