Skip to content

Одржана XVIII (осумнаесеттата) Седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Во просториите на Стопанска Комора на Македонија на ден 14.09.2020 година се одржа XVIII (осумнаесеттата) Седница на Советот  за развој на Скопски плански регион.
Седницата се одвивше согласно дневниот ред:

  1. Усвојување на Дневен ред на Седницата.
  2. Усвојување на записникот од XVII (седумнаесетата) Седница на Советот за развој на Скопски плански регион.
  3. Информација за изработка на нов стратешки документ – Програма за развој на Скопски плански регион 2020-2024;
  4. Презентација во рамки на Проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ на Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка на тема: Социјална инклузија во регионалниот развој.
  5. Информација за новиот четврти повик за Прекугранична соработка – Република Северна Македонија и Република Косово;
  6. Одлука за преотстапување на објект:,,Реконструкција на регионален пат од с.Орман (општина Ѓорче Петров) до општина Чучер Сандево”.
  7. Разно.

Покрај градоначалниците од Скопскиот регион и нивните преставници, на XVIII (осумнаесеттата) Седница на Советот  за развој на Скопски плански регион присуствуваше и Претседатолот на Стопанска Комора на Македонија, г-дин Бранко Азески кој даде кусо излагање за поврзаноста на бизнис заедницата и општините во целост.  Согласно четвртата точка од дневниот ред беше направена презентација за проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ на Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка од страна на преставници од Швајцарската агенција за развој и соработка. Не беше изоставена ниту информацијата за новиот четврти повик за Прекугранична соработка – Република Северна Македонија и Република Косово од страна на преставник од ЗТС антена- канцеларија, Куманово.
[foogallery id=”7350″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy