Skip to content

Реконструкција на регионален пат од с.Орман (Општина Ѓ.Петров) до Општина Чучер Сандево

ДАТУМ

август 30, 2020

Категории

Центарот за развој на Скопски  плански регион во месец август го реализираше проектот “од Реконструкција на регионален пат од с.Орман (Општина Ѓ.Петров) до Општина Чучер Сандево”.  Проектот е финансиран Министерство за локална самоуправа/Биро за регионален развој од Програмата за развој на планските региони за 2020год, а кофинансиран од општина Ѓорче Петров. Партнери на проектот се општините: Ѓорче Петров, Чучер Сандево и Шуто Оризари.
Целта на проектот е подобрување на условите за социо-економскиот развој и квалитетот на животот на жителите на Општина Ѓорче Петров- с.Орман, Чучер Сандево и Шуто Оризари со што ќе се овозможи непречено функционирање на општините со  градот Скопје и Скопскиот регион.  Создавање услови за рамномерен развој и намалување на диспаритетите помеѓу урбаните и руралните средини во општините со седиште во град, а воедно и превенција на  понатамошна миграција на локалното население на релација село-град. Патот кој се реконструеираше е во должина  од Л=480м.
Имплементатор на проектот е Центарот за развој на Скопски  плански регион, а вкупниот буџет на проектот изнесува 3.521.013,00мкд.
[foogallery id=”7129″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy