Skip to content

Month: декември 2012

Обука за Стратешко планирање

На ден 04.12.2012 год (среда) во просториите на Скопски саем се одржа обука за Стратешко планирање на локално ниво, организирана од страна на Министерството за локална самоуправа и Центарот за
Прочитајте повеќе

Информација – прва автоматска станица за метеоролошки мерења

Скопскиот плански регион на ден /20.06.2013 година/ во 11,00ч, ја пушти во употреба првата автоматска метеоролошка станица во Скопската котлина, што претставува почеток на градењето на мрежата за мезометеоролошки мерења
Прочитајте повеќе

Information – first automatic station for meteorological measurements

Skopje planning region on the day / June 20, 2013 / at 11:00, put into operation the first automatic weather station in the Skopje valley, which is the beginning of
Прочитајте повеќе

XIX Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 05.12.2012год  во 10:00 часот  се одржа XIX седница на Советот за развој на Скопски плански регион во х. Континентал. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин
Прочитајте повеќе

XIX Session of the Council for Development of the Skopje region

On 05.12.2012 at 10:00 hrs a XIX session of the Council for development of Skopje region was held in hotel Kontinental. The session was led by the President of the
Прочитајте повеќе