Skip to content

Обука за Стратешко планирање

ДАТУМ

декември 11, 2012

Категории

На ден 04.12.2012 год (среда) во просториите на Скопски саем се одржа обука за Стратешко планирање на локално ниво, организирана од страна на Министерството за локална самоуправа и Центарот за развој на Скопскиот плански регион.
Обуката беше официјално отворена од страна на г-дин Сашо Лазаровски, Заменик Министер за локална самоуправа кој воедно нагласи дека ваков тип на обука ќе се одржи во сите 8 плански региони, а почнуваат со Скопскиот плански регион.На обуката учество земаа претставници од ЛЕР секторот од сите општини во Скопскиот плански регион.
Предавачи на обуката беа г-ѓа Љиљана Костич, г-ин Зоран Милков, г-ин Сали Сали и г-ѓа Јагода Србиновска од Влада на Република Македонија, Генерален секретаријат одел Сектор за стратегија, планирање и следење. На обуката се анализираше постојаната состојба (каде сме), а каде сакаме да бидеме (планирање и иднина). Се дискутираше за стратешките приоритет и Стратешките цели, потоа се разгледуваше подготвувањето на проекти (видови на проекти, фаза на подготвување, остварливост и буџетирање на проектите).

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy