Skip to content

Одржана XVIII седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Денеска беше одржана XVIII седница на Советот за развој на Скопски плански регион, на која едногласно беа изгласани петте точки од дневниот ред, чиј фокус беше отчетноста на работата на Центарот за развој на Скопски плански регион за изминатата година. На седницата беше одобрен Годишниот Извештај за сите проекти, вклучително со финансовиот извештај како и завршните сметки за проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза на спроведување, како и завршните сметки за проектите „Шанса за тебе“ и „Изработка на техничка документација со ревизија и физибилити студија за изградба на центар за собирање на отпад и компостара, финансиски поддржан од УНДП. На седницата беше одржана и презентација од страна на Раководителот на одделението за РРР Г-ѓа Розета Арсовска, која присуствуваше на 4 дневна студиска посета во Брисел и Антверпен, Белгија, по повод отворање на третиот повик на INTEREG EUROPE програмата, која го воведе присутниот аудиториум во проектот и ги покани општините од Скопскиот регион да номинираат лица за претстојниот инфо ден, со цел подобро да се запознаат со квалификациите и компетенциите на апликабилните субјекти за 6 те категоризирани тематски линии.
Воедно, оваа седница беше прва одржана на новата локација на Центар за развој на Скопски плански регион, во амфитеатарот на Европски универзитет.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy