Skip to content

Одржан првиот дел од конференцијата за вмрежување и прекугранична соработка во рамките на проектот “Шанса за тебе” “Opportunity 4 you”

ДАТУМ

јануари 24, 2024

Категории

Денес се одржа првиот дел од конференцијата за вмрежување и прекугранична соработка во рамките на проектот “Шанса за тебе” “Opportunity 4 you” На отворањето на конференцијата поздравни говори имаа: Директорот на ЦРСПР г-дин Јане Мицевски,г-ѓа Андријана Богдановска извршен директор на СКМ,г-ѓа Драгана Белензада,директор на Центар за Развој на Јабланичко-Пчињски Регион, како и градоначалниците од пограничниот регион г-дин Борче Митевски,претседател на советот на ЦРСПР и градоначалник на Општина Петровец и градоначалникот на општина Власотинце г-дин Братислав Петрович. Во вториот дел од седијата беше презентиран проектот “Opportunity 4 you” и наодите од студијата за преку гранична мобилност на работната сила. Првиот работен ден од конференцијата заврши со потпишување на “протокол са соработка” и “заложба за развој на заедницата” кои беа потпишани од градоначалниците од пограничниот регион,претставници од коморите,бизнис секторот,неформалното образование и граѓанскиот сектор. Во текот на утрешниот ден конференцијата ќе продолжи со работен дел и панел дискусија во два форума.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy