Skip to content

Потпишан договор за реализација на проект „Подобрување на туристичка сигнализација и инфраструктура преку поставување туристичка сигнализација и партерно уредување со улично осветлување на археолошки локалитет “Градиште” во селото Таор.

ДАТУМ

јануари 11, 2024

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион, предводен од директорот Јане Мицевски, гордо ја отпочна годината со потпишување на Договор за заедничка реализација со градоначалникот на општина Зелениково, Коста Маневски, за проект од огромен регионален, но и национален значај. Станува збор за ревитализација, промоција и облагородување на родното место на византискиот император светиот цар Јустинијан I : „Подобрување на туристичка сигнализација и инфраструктура преку поставување туристичка сигнализација и партерно
уредување со улично осветлување на археолошки локалитет “Градиште” во селото Таор.
Проектот e повеќезначаен, со афирмативен, развоен и туристички импакт, врз основа на сочувувaњето на белегот и коренот на големиот градител, законодавец и верник кој за наша среќа е родум од ова наше исконско тло.
Се надеваме на успешна и плодна соработка, но најмногу на можноста да придонесеме во достоинствено и светски рептезентативно место, онакво какво што заслужува оваа културно -цивилизациска ризница.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy