Skip to content

Паметна специјализација

ДАТУМ

март 10, 2022

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој –II фаза“, организира работилница на тема „ПАМЕТНА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА“ која ќе се одржи на 16.03.2022г. со почеток во 10ч. во просториите на Стопанска комора на Р. С. Македонија.

Проектот е поддржан од Швајцарската агенција за соработка и развој (SDC) и Министерството за локална самоуправа.

Целта на оваа работилница е запознавање со ефектот на паметната специјализација како пристап за зголемување на конкурентноста, како и со процесот на изработка на Стратегија за паметна специјализација на национално ниво.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy