Skip to content

Одржана III-та седница на Совет за развој на Скопски плански регион

Денес во Општна Кисела Вода се одржа третата по ред седница на Совет за развој на Скопски плански регион.

Согласно дневниот ред беа разгледани и усвоени повеќе точки од страна на присутните.

Изгласани се годишниот Извештај за реализација на Програма за развој на Скопски плански регион за 2021 година и извештајот за финансико работење на Центар за развој на Скопски плански регион за 2021 година, Годишен акционен план за спроведување на Програмата за развој на Скопски плански регион 2022 година и завршна сметка на Проектот “Поттикнување на претприемништво со подобрени вештини преку иновативно учење “-ЕРAЗМУС+ КА102 за 2021 година.

Верификувани беа и мандатите на новите двајца надворешни членови без право на глас и тоа Марија Николов, Претседател на Центар за економски анализи и Горан Ѓорѓиевски –Потпретседател на агро бизнис комора при Сојуз на стопански комори на Македонија.

По однос на точката за Регионално управување со отпад во Скопски плански регион, од страна на Центар за развој на Скопски плански регион беше поканет претставник од Министертсвото за животна средина и просторно планирање, кој даде своја куса презентација пред присутните.

Поканети беа и преставници од проектната канцеларија на Швајцарска агениција за развој кои исто така беа дел од дневниот ред на оваа седница и дадоа куса инфорамција околу проектот за Оддржлив инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза како и за јавниот повик за Грантовата шема за инвестициски проекти со дигитална компонента. 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy