Skip to content

Одржана 15та Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

Советот за развој на Скопскиот плански регион ја одржа петнаесеттата седница на Скопскиот плански регион и воедно последната седница за оваа година. На седницата присуствуваа градоначалниците од Скопскиот плански регион. Приоритетните точки кои беа ставени на дневен ред, се однесуваа на усвојување на Акционен план за 2020  година за спроведување на Програмата на СПР, финансиски план и план за јавни набавки на Центарот за развој на Скопскиот плански регион за 2020 година. Дополнително на седницата се донесоа одлуки за преотстапување на објект – ,,Реконструкција на коловоз на улица Рилски конгрес, Локалитет Тасино Чешмиче, Општина Центар” и  објект “Инклузивно детско игралиште  во Општина Карпош”.
Присутните дискутираа и за активности кои се предвидени за во 2020 година.
Седницата се одржа во просториите на Град Скопје.
[foogallery id=”6890″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy