Skip to content

14та седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

Се одржа 14та седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион. На оваа седница се избираа приоритетните проекти од Скопскиот плански регион, со кои Центарот за развој на Скопски плански регион во периодот кој следи ќе има обврска да ги достави до Бирото за регионален развој во рамките на програмата за 2020 година.
Многу предлог проекти, идеи од страна на присутните беа дискутирани, но Советот одлучи апликативни да бидат следниве:

  1. Реконструкција на дел од регионален пат с. Орман-општина Чучер Сандево ( L=480 )- Предлог од Општините: Ѓорче Петров, Чучер Сандево
  2. Изградба на пешачка патека од пругата на село Орешани и село Таор до граница на село Ржаничино, општина Петровец- Предлог од Општините: Зелениково, Петровец, Илиниден, Студеничани
  3. Транспортно средство-камион за миење на улиците за Општините Студеничани и Сопиште;
  4. Изградба на пешачка патека на R-102 (L=1200m) Предлог од Општините: Петровец, Гази Баба, Илинден
  5. Инфраструктурен и основен проект со ревизија на истиот, за фекална, атмосферска и водоводна мрежа за ул.3, ул.2 и за дел од улицата Индира Ганди до село Горно Оризарисо должина од 6400 м1 Предлог од Општините: Шуто Оризари, Бутел, Чучер Сандево , Град Скопје

Листата со приоритетни проекти,  Советот одлучи да се дополни и со 7 резервни проекти кои доколку има можност ќе се реализираат во истата година.
На оваа четиринаесетта седница на Советот за развој на Скопски плански регион, градоначалникот на Општина Гази Баба, г-дин Борис Георгиевски беше повторно избран за претседател на Советот за развој на Скопскиот плански регион.
Реизборот на претседателот беше едногласно усвоен од присутните градоначалници.
На крајот од седницата следеше куса презентација од страна на г-дин Оливер Вуксановиќ од Адвокатската Канцеларија Вуксановиќ за можноста за бесплатна правна помош во општините од Скопскиот регион.
[foogallery id=”6834″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy