Skip to content

Средба со Генералениот секретар на Владата на Република Македонија, г-дин Драги Рашковски

ДАТУМ

јануари 13, 2019

Категории

Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион, г-дин Љупчо Кец Мицковски оставри средба со Генералениот секретар на Владата на Република Македонија, г-дин Драги Рашковски. Приемот на Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион беше од информативен карактер.

На кратко беше претставување на новоназначениот Раководител на Центарот за развој на Скопски плански регион, сите негови затекнати проекти, обврски, активности кои произлегуваат од центарот, идни можности за работа и сл. Како носител на повеќе плански документи меѓу кои се:

  • Стратегија за рамномерен регионален развој
  • Програма за развој на Скопски плански регион
  • Програма за развој и поддршка на приватен сектор на Скопски плански регион со Акциски и Комуникациски план
  • Регионална стратегија за иновации на Скопски плански регион,

Центарот за развој на Скопски плански регион во 2019 година ќе изврши ревидирање на истите согласно нивниот рок на траење на дел од нив кој е до 2020 година.

Претстои работна година за Центарот за развој на Скопски плански регион согласно законските одредби, мерките и насоките за работа. 

{gallery}novosti/2019/2019.01.14:::0:0{/gallery}

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy