Skip to content

Одржан состанок за проектот “Реконструкција на регионален пат од с.Орман (општина Ѓ.Петров) до општина Чучер Сандево”

ДАТУМ

мај 11, 2020

Категории

Одржан состанок, воведување во работа за проектот “Реконструкција на регионален пат од с.Орман (општина Ѓ.Петров) до општина Чучер Сандево”.  Проектот е финансиран од Министерство за локална самоуправа/Биро за регионален развој од Програмата за развој на планските региони за 2020год, а кофинансиран од општина Ѓорче Петров. Целта на проектот е подобрување на условите за социо-економскиот развој и квалитетот на животот на жителите на с.Орман, Чучер Сандево и Шуто Оризари со што ќе се овозможи непречено функционирање на општините со  градот Скопје и Скопскиот регион.  Создавање услови за рамномерен развој и намалување на диспаритетите помеѓу урбаните и руралните средини во општините со седиште во град, а воедно и превенција на  понатамошна миграција на локалното население на релација село-град. Патот кој ќе се реконструеира е во должина  од Л=480м. Имплементатор на проектот е Центарот за развој на Скопски  плански регион со вкупен буџет од 3.521.013,00мкд.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy