Skip to content

Одржан состанок за проектот “Реконструкција на регионален пат од с.Орман (општина Ѓ.Петров) до општина Чучер Сандево”

ДАТУМ

мај 11, 2020

Категории

Одржан состанок, воведување во работа за проектот “Реконструкција на регионален пат од с.Орман (општина Ѓ.Петров) до општина Чучер Сандево”.  Проектот е финансиран од Министерство за локална самоуправа/Биро за регионален развој од Програмата за развој на планските региони за 2020год, а кофинансиран од општина Ѓорче Петров. Целта на проектот е подобрување на условите за социо-економскиот развој и квалитетот на животот на жителите на с.Орман, Чучер Сандево и Шуто Оризари со што ќе се овозможи непречено функционирање на општините со  градот Скопје и Скопскиот регион.  Создавање услови за рамномерен развој и намалување на диспаритетите помеѓу урбаните и руралните средини во општините со седиште во град, а воедно и превенција на  понатамошна миграција на локалното население на релација село-град. Патот кој ќе се реконструеира е во должина  од Л=480м. Имплементатор на проектот е Центарот за развој на Скопски  плански регион со вкупен буџет од 3.521.013,00мкд.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy