Skip to content

Четврта (последователна) сесија во рамките на Програмата „Регионални форуми на заедницата“

ДАТУМ

јануари 21, 2020

Категории

Центарот за развој на Скопскиот плански регион Ве поканува на 4-та (последователна) форумска сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“, во рамки на проектот„Одржлив и инклузивен регионален рамномерен развој“, што ќе се одржи на 27.01.2020 година, во хотел„Холидеј Ин“, со почеток во 10,30 часот.
На последователната сесија ќе биде даден преглед на форумскиот процес и имплементацијата на проектот „Изградба на инклузивно детско игралиште“ во општина Карпош, кој доби најголема поддршка од страна на учесниците на Регионалниот форум. Истовремено, ќе биде дадена информација и за реализацијата на  препораките, кои како предлог концепти беа развиени во рамките на форумскиот процес.
Спроведувач на проектот е Центарот за развој на Скопскиот плански регион, со финансиска поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка и Министерството за локална самоуправа на РСМ.
Партнер во реализацијата на проектот „Инклузивно детско игралиште“ е општина Карпош.
Програмата „Регионални форуми во заедницата“ има за цел да обезбеди широко партиципативно граѓанско учество во носењето  одлуки на локално и регионално ниво, во процесот за рамномерен регионален развој.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy