Skip to content

Управување со отпад и меѓуопштинска соработка

ДАТУМ

февруари 21, 2013

Категории

На ден 27.05.2013год (понеделник) во просториите на Скопски саем , Дипломатик сала се одржа средба за размена на искуства од областа на организација и управување со отпад и меѓуопштинската соработка со цел зајакнување на регионалната структура за управување со отпад.Средбата ја организираше Министерството за животна средина и просторно планирање во соработка со Центарот за развој на Скопски плански регион.

На средбата освен Градоначалниците и директорите на јавните комунални претпријатија од Скопскиот плански регион, присуствуваа и  гости од локалната самоуправа на Холандија, замениците градоначалници, директорот на регионалното комунално претпријатие ГАД и директорот за развој на иновации во ГАД.

Средбата ја отворија претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион г-дина Сокол Митровски и г-ѓа Ана Каранфиловска Мазневска од Министерство за животна средина и просторно планирање.

Директорот на Центарот за развој на Скопски плански регион г-ѓа Анета Л. Раввлинсон ја презентираше Националната и регионалната структура, создавање на меѓуопштинска мрежа и управување со отпад во Скопски плански регион, а г-ѓа Ана Каранфиловска Мазневска ја презентираше законската обврска за регионалното управување со отпад.Потоа директорот на регионалното комунално претпријатие ГАД ја презентираше сегашната состојба со управување на отпад во Холандија и кажа како било преходно.

На крај се разменија искуствата помеѓу преставниците од холандскиот регион ГАД и преставниците од Скопскиот регион.

      

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy