Skip to content

СКОПЈЕ МИ Е ДОМА СО ЈАНЕ МИЦЕВСКИ

ДАТУМ

март 25, 2024

Категории

Гостување на директорот на Центар за развој на Скопски плански регион, Г-дин Јане Мицевски  во живо на В ТВ Вистинска Телевизија во емисијата СКОПЈЕ МИ Е ДОМА

на тема: развојните политики, стратегии и проекти со фокус на регионалниот развој, можностите и капацитетите на Скопскиот регион.

Во контекст на темата за предизвиците, изборот на проектите, јакнењето на човечките капацитети и туризмот, во разговорот беше вклучена и Г-ѓа Регина Икономовска, Координатор за регионален развој при ЦРСПР, како и Г-ѓа Гордана  Јанакиевска долгогодишен туризмолог и ентузијаст во афирмацијата на туризмот, која се надоврза со аспект на туристичкиот развој во регионот.

Центарот за развој на Скопски плански регион изразува благодарност и дава поддршка за изборот на темите за развој чии главни актери се планските региони кои преку ваквите медиумите, чиј интерес е домашниот регионален развој стануваат поблиски и попристапни до граѓаните.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy