Skip to content

Одржана 15-тата седница на Советот на Центарот за Развој на Скопски Плански Регион

ДАТУМ

ноември 29, 2023

Категории

Претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион, Г-дин Александар Георгиевски, воедно и Градоначалник на Општина Илинден,  ја одржа 15-тата седница, на која се презентираа предлог проектните решенија од страна на назначениот експерт за Кост бенефит анализа,  кои произлегоа од првата сесија на Граѓанскиот форум на заедницата. На седницата присутните градоначалници и претставници од општините, имаа можност да ја добијат основната анализа за идните проекти кои во изборниот демократски процес понатаму се предмет на приоретизација. На седницата, една од точките на дневниот ред беше и изгласувањето на новиот Претседател на Совет за развој на Скопски плански регион, а честа едногласно ја доби Г- дин Борче Митевски, Градоначалник на Општина Петровец. Центарот за развој на СПР, и останатите присутни на седницата му ја честитаат новата, заслужена титула, Претседател на Советот за развој.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy