Skip to content

Одржана XXIII (двaесет и третатта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На ден 28.04.2021 година се одржа XXIII (двaесет и третатта) седница  на Советот за развој на Скопски плански регион. Седницата се одржа согласно  дневениот ред:
  1. Усвојување на Дневен ред на Седницата.
  2. Усвојување на записник од XXII (дваесет и втора) Седница на Совет за развој на Скопски плански регион.
  3. Усвојување на Програма за развој на Скопски плански регион 2021/2026 година.
  4. Усвојување на Акционен план за 2021 година за спроведување на Програма за развој на Скопски плански регион.
  5. Информација за новиот Закон за рамномерен регионален развој.
  6. Разно
Со седницата раководеше Претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион г-дин Борис Георгиевски, градоначалник на Општина Гази Баба. Присутни беа и Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион Г-дин Љупчо Кец Мицковски, вработените во центарот,  како и мнозинството од градончалници кои го сочинуваат Советот за развој на Скопски плански регион и кои едногласно го разгледаа и усвоија дневниот ред.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy