Skip to content

Успешно реализиран уште еден проект на Центарот за развој на Скопски плански регион

ДАТУМ

октомври 21, 2019

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со Канцеларијата за развој на Обединети нации во Скопје (УНДП) со средства обезбедени од грантова шема преку проектот ,,Подобрување на општиснко владеење’’ овозможи реализација на проектот: ,,Набавка на возило за транспорт на лица со посебни потреби до основните училишта’’ во општина Сопиште.
Набавено e возило Renault Master сo капацитет 12+1 местo за лица со попреченост.
Проектот има за цел да ги исполни едукациските потреби на лицата со посебни потреби како и нивното активно вклучување во социјалниот живот.
Пaртнери во проектот се Општина Зелениково и Општина Студеничани кои исто така ќе имаат позитивно влијание од набавката на ваквото возило.
Вкупната вредност на овој проект изнесува 2.017.200,00 денари.
Раководителот на центарот за развој на Скопски плански регион, Г-дин Љупчо Кец Мицковски официјално го предаде возилото во владение на крајните корисници – Општина Сопиште.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy