Skip to content

Одржана II (втора) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

На ден 04.12.2017 година во просториите на Стопанска комора на Македонија се одржа II (втора) седница на Советот за развој на Скопски плански регион.
Седницата ја отвори и со неа раководеше Председателот на Советот за развој на Скопски плански регион, Г-дин Борис Георгиевски.
Текот на седницата се одвиваше по дневниот ред. Акцентот беше ставен на петтата и шестата точка од дневниот ред каде беа разгледани и едногласно усвоени  проекти кои во текот на 2018 година ќе бидат финансирани од страна на Министерство за локална самоуправа / Биро за регионален развој.
Покрај градоначалниците од Скопскиот регион, на седницата присуствуваше и претставничка од Фондацијата Метаморфозис, г-ѓа Лилјана Пецова Илиевска која изврши презентација за проектот Одговорност,  Технологија и Мрежа на Институционална Отвореност во Југоисточна Европа –ACTION SEE.
[foogallery id=”4362″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy