Skip to content

XI седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 30.11.2015 се одржа XI седница на Советот за развој на Скопски плански регион. Истата се одржа во Скопски саем, сала Дипломатик.
На 11 –та седница беше усвоен Записникот од минатата седница, потоа со своја презентација се престави м-р Лазар Гечевски, консултант за енергетика со  Презентација на законските и подзаконските одговорности на општините во областа на енергетиката и катастар (фокус на легализација на бесправно изградени инфраструктурни линиски објекти) и подзаконски акти за енергетска ефикасност.
Беше усвоена и приоритетна листа на проекти за 2016 год, беше Усвоен Акциониот план за реализација на Програмата за развој на СПР за 2016 година, и исто така беше усвоен и Финансовиот план за 2016 год за тековно работење на ЦРСПР.
[foogallery id=”5047″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy