Skip to content

„Маркетинг, брендирање, иновации – Холандски програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП“

ДАТУМ

јуни 5, 2015

Категории

На ден 3 јуни 2015 во Скопје беше одржан шестиот советодавен настан за МСП, во организација на Бизнис Центарот ан Скопски Регион. Темата на овој настан беше  Маркетинг, брендирање, иновации – Холански програми за поддршка на МСП во Македонија – УСАИД и ЕБОР поддршка за МСП.
И овој настан како и претходните пет беше во насока на развивање поволни услови за работа на бизнис секторот во општините, зголемување на инвестициите и новите вработувања, ефикасност на администрацијата, соодветна инфраструктура и партнерство со индустријата како клучни за подобрување на деловно опкружување.
На настанот пред компаниите се обрати Розалија Карчицка Василевска, проектен Координатор на Бизнис Центарот на Скопски Плански Регион како и г. Митко Алексов, извршен директор на ССК.
Голем дел од присутните преку прашања искажаа интерес за презентација на Холандските програми за поддршка на МСП во Македонија како и  кредитните линии за енергетска ефикасност на ЕБОР WEB Seff 2  како и УСАИД финансиската поддршка за иновации во МСП.
Од посебен интерес беше и посебна сесија од едукативен дел за вработените во МСП за маркетинг и брендирање,  презентиран од проф. Д-р. Илијана Петровска од Американ Колеџ:

  • Како да се создаде вредност за потенцијалниот потрошувач, преку градење препознатлив бренд и преку градење на позитивна и долгорочна профитабилна релација со потрошувачите;
  • Маркетинг комуникацијата во современото опкружување треба да биде уникатна,  диференцирана и релевантна за целната група;

Од присутните 57 компании, беа поставени огромен број на прашања до презентерите , во делот на актуелните и расположливи кредитни линии, посебните поволности и грантови на линиите за енегетска ефикасност, делот на маркетингот и комуникацијата.
[foogallery id=”5163″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy