Skip to content

IX Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 03.04.2015 година беше одржана деветтата седница на Советот за развој на Скопски плански регион во Домот на културата – Општина Илинден. Седницата ја отвори и со неа раководеше претседателот на советот на Скопски планкси регион Г-дин Сокол Митровски. Беше потпишан Меморандум за соработка меѓу Ценатрот за развој на Скопски плански регион и Сојуз на Стопанска комора на Р.М.
Г-ѓа Лилјана Алчева заменик директор  на Хабитат Македонија, одржа презентација за енергетската ефикасност како им помага на македонските домаќинства во колективните станбени згради  за да го подобрат животниот стандард преку енергетско ефикасно домување. Свое излагање имаше и заменик министерот за животна средина Г-дин Стево Темелковски во врска со системот за постапување со отпад од пакување.
Претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион Г-дин Сокол Митровски беше реизбран за претседател за наредните две години. Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион Г-ѓа Анета Лозаноска Раввлинсон ја презентираше програмата за развој на ЦРСПР  и Годишниот извештај за работењето на центарот за 2014 година.
[foogallery id=”5251″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy