Skip to content

„Студија за мапирање и промоција на природното и културно-историско наследство во Скопскиот плански регион”

ДАТУМ

февруари 23, 2012

Во периодот октомври, 2011 година-јануари, 2012 година. Проектот е финансиран од страна на Министерство за локална самоуправа, Биро за регионален развој. Проектот се реализира на ниво на Скопски плански регион, а партнер на проектот е Град Скопје. Проектните активности опфаќаат:

  • Изработка на Студија за мапирање на културно-историското наследство, која опфаќа: евидентирање на сите културно-историски објекти и природни ресурси кои се лоцирани во Скопскиот плански регион, а со тоа и формирање на база на податоци за ерификација на истите.
  • Изработка на Брошури за промоција на природното и културно-историското наследство
  • Изработка на Мапа на регионот со обележани знаменитости
  • Електронска веб презентација на природното и културно-историското наследство во Скопскиот плански регион

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy